ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ bulgarmak.org

12/4/2008

Περιηγήθηκα την ιστοσελίδα σου και έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις.

Κατ’ αρχή ξεκαθάρισε τι είσαι. Είσαι Βούλγαρος; Είσαι Σλάβος; Είσαι Αλβανός; Γιατί για όλους τους προαναφερθέντες λαούς έχεις να πεις μια καλή κουβέντα και μόνο για τους Έλληνες καταφέρεσαι με ένα ανεξήγητο μίσος. Πέφτεις δε σε πολλές αντιφάσεις. Πότε υπερασπίζεσαι τους Βουλγάρους έναντι των Σκοπιανών, πότε τους Σκοπιανούς έναντι των Ελλήνων, πότε τους Αλβανούς έναντι των Ελλήνων, πότε τους «Μακεδόνες» έναντι των Ελλήνων. Υποψιάζομαι ότι είσαι βουλγαρικής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα και αγωνίζεσαι για την προσάρτηση της ελληνικής Μακεδονίας στη Βουλγαρία. Από την άλλη όμως ονομάζεις το κράτος των Σκοπίων, Δημοκρατία της Μακεδονίας. Αυτό είναι μια αντίφαση. 

 

1. Δεν καταλαβαίνω γιατί γράφεις στην ελληνική γλώσσα και δεν γράφεις στην Βουλγαρική ή την Σλαβική ή την Αλβανική. Απευθύνεσαι στους Έλληνες να τους πείσεις ότι είναι απάνθρωποι; Και όλοι οι άλλοι είναι οι καλοί και αδικημένοι; Τι νομίζεις ότι επιτυγχάνεις με το να καταφέρεσαι με τόσο μίσος κατά των Ελλήνων; Νομίζεις ότι μπορείς να στρέψεις τους Έλληνες κατά του εαυτού τους; Αποδίδεις δίκιο σε όλους πλην των Ελλήνων. Μιλάς με χαιρεκακία για την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Μακεδόνες το 338 π.Χ. στη μάχη της Χαιρώνειας «που σήμανε το τέλος του Ελληνικού κόσμου». Κι αν ακόμα δεχτούμε ότι οι Έλληνες και οι Μακεδόνες είναι δύο διαφορετικές φυλές, «με την κατάκτηση της υπόλοιπης Ελλάδας από τους Μακεδόνες» – όπως γράφεις –  άλλαξε και οι εθνική ταυτότητα των Ελλήνων και έγινε «Μακεδονική»; Ή μήπως με την κατάκτηση του όποιου τμήματος της Ελλάδας από τους Βουλγάρους άλλαξε η ταυτότητα των Ελλήνων και έγινε Βουλγαρική; Δηλαδή οι Τούρκοι που μας κράτησαν σκλαβωμένους 400 χρόνια μας άλλαξαν την εθνική ταυτότητα; Και τότε ποιοι επαναστάτησαν;  Και μιλάς με μίσος για την απελευθέρωση της Μακεδονίας (κατάληψη το λες εσύ) από τον Ελληνικό στρατό το 1912. Τόσο πολύ καταπιέζεσαι από  την Ελλάδα και τη μισείς σε τέτοιο βαθμό που σε ωθεί να γράφεις ελεύθερα μεν διαστρεβλωμένα δε τις απόψεις σου; Θα μπορούσε ένας Έλληνας να κάνει το ίδιο στη Βουλγαρία, την Αλβανία ή τα Σκόπια;

 

2. Είναι αναφέρετο και κατοχυρωμένο δικαίωμά σου να είσαι και να δηλώνεις ότι θέλεις. Αναγνώρισε  όμως το  δικαίωμά αυτό και στους άλλους.  Όπως έχεις δικαίωμα εσύ να αυτοπροσδιορίζεσαι έτσι έχει το ίδιο δικαίωμα κι ο καθένας.

Λες ότι οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες αλλά εκχριστιανισμένοι Σελτζούκοι και Οθωμανοί. Αμφισβητείς ότι υπήρξε ελληνισμός εδώ και 3.000 χρόνια στην περιοχή της Μικράς Ασίας; Ένα ταξίδι εκεί θα σε πείσει για το αντίθετο. Όλα εκεί μιλούν από μόνα τους και μαρτυρούν την ελληνικότητα της περιοχής. Οι Τούρκοι όσο κι αν προσπαθούν αυτό δεν μπορούν να το αλλάξουν. Αν όπως ισχυρίζεσαι οι Πόντιοι ήταν Τούρκοι, ήταν τόσο βλάκες να αλλαξοπιστήσουν και να υποστούν τα πάνδεινα; Γνωρίζεις τι υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου μόνο και μόνο γιατί ήταν Χριστιανοί; Πολλοί δεν άντεξαν και άλλαξαν πίστη. Ακόμη και σήμερα όμως ομιλούν την μητρική τους γλώσσα. Γιατί πίστη μπορεί να αλλάξει ο οποιοσδήποτε, κανένας όμως δεν αρνείται την εθνική του ταυτότητα. Κι αν δεχθούμε την άποψή σου ότι οι εγκατασταθέντες με την ανταλλαγή πληθυσμών την περίοδο 1922-23 ήταν «εκχριστιανισμένοι Ελληνίζοντες Λαζοί, εκχριστιανισμένοι Οθωμανοί Τουρκόφωνοι, εκχριστιανισμένοι Σελτζούκοι από τα ενδότερα της Τουρκίας, Ελληνίζοντες Ίωνες από την περιοχή Σμύρνης (Γιουνάν), Τουρκόφωνοι και Ρωσσόφωνοι Καυκάσιοι από την Γεωργία, Αρμένιοι, Πατριαρχικοί Γκρεκομάνοι από την Βουλγαρία και Ρωμιοί από την Ισταμπούλ», είναι τιμή για την Ελλάδα όλοι αυτοί να θέλουν να λέγονται ΕΛΛΗΝΕΣ.

 

3. Λες ότι η αρχαιομακεδονική γλώσσα δεν είναι ούτε Ελληνική ούτε σλαβική. Λες τη μισή αλήθεια. Γιατί είναι ελληνική και το ξέρεις πολύ καλά. Πιο κάτω λες ότι η αρχαιομακεδονική γλώσσα δεν διέθετε αλφάβητο γι αυτό και δεν διασώθηκαν κείμενά της. Κι αμέσως μετά λες ότι διασώθηκαν μόνο 120 Μακεδονικές λέξεις και 350 ονόματα ανθρώπων, θεών, μηνών κ.λ.π. Αυτά σε ποια γλώσσα γράφτηκαν; Κι άλλη αντίφαση. Λες, «η εκλείψασα αρχαία Μακεδονική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή γλώσσα της Δημοκρατίας Μακεδονίας που αποτελεί την δυτική διάλεκτο της Βουλγαρικής γλώσσας». Εδώ λες αλήθεια. Διότι η γλώσσα των Σκοπιανών έχει ομοιότητες με την Βουλγαρική αφού έχουν και οι δυο κοινή σλαβική καταγωγή. Δεν σου λέει τίποτα το γεγονός ότι τα ονόματα των αρχαίων Μακεδόνων, Αλέξανδρος, Φίλιππος, Αντίοχος, Αντίγονος. Αλκέτας, Ολυμπιάδα, Ρωξάνη κ.λ.π. χρησιμοποιούνται σήμερα μόνο από Έλληνες; Γιατί; Αφού εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε καμία σχέση όπως λες με τους αρχαίους Μακεδόνες; Αμφισβητείς ότι οι Σκοπιανοί και γενικότερα οι Σλάβοι εμφανίστηκαν στην περιοχή τον 6ο μ.Χ. αιώνα; Πώς συνδέονται με τους αρχαίους Μακεδόνες αφού μεταξύ τους υπάρχει ένα χάσμα 10 αιώνων; Επειδή για δικούς τους λόγους οι Αμερικανοί τους «βάφτισαν» «Μακεδόνες» έγιναν και Μακεδόνες; Ο δικός τους πρόεδρος Κίρο Γκλιγκόροφ παραδέχτηκε ότι ο λαός της FYROM είναι Σλάβοι. Υπάρχει καλλίτερη μαρτυρία από αυτήν;

 

4. Σε άλλο σημείο ειρωνεύεσαι την Ελλάδα αποκαλώντας την «ψωροκώσταινα» και συνεχίζεις ότι «η εδαφική επέκταση της Ελλάδας άρχισε το 1864 με την προσάρτηση των Επτανήσων και συνεχίσθηκε αδιάκοπα μέχρι το 1947 με την διαδοχική προσάρτηση της Θεσσαλίας,  Κρήτης,  Ηπείρου,  Μακεδονίας,  Θράκης και τελευταία των Δωδεκανήσων που “παραχωρήθηκαν” από την ηττημένη Ιταλία μετά τον Β΄ Π.Π.  Μιλάς για επέκταση και όχι απελευθέρωση. Μήπως δεν αποδέχεσαι ότι η Οθωμανική αυτοκρατορία κατέλαβε τα Βαλκάνια μαζί και την Ελλάδα και τα κράτησε σκλαβωμένα για 4 αιώνες; Η απελευθέρωση των εδαφών είναι επέκταση; Είσαι καλός χρήστης της ελληνικής γλώσσας και γνωρίζεις την ερμηνεία των λέξεων. Γιατί διαστρεβλώνεις την αλήθεια;  Επεκτάθηκε η Ελλάδα 9 φορές εις βάρος της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Ιταλίας; Έκανε η Ελλάδα επίθεση στην Ιταλία; Δηλαδή το 1940 εμείς οι Έλληνες επιτεθήκαμε στους Ιταλούς που μας χτύπησαν την πόρτα; Μήπως έπρεπε να κάνουμε ότι έκανε και η Βουλγαρία; Να αφήσουμε τους κατακτητές να μας καταλάβουν χωρίς να προβάλουμε αντίσταση; Δεν λες τίποτα για την Βουλγαρική κατοχή του τμήματος μεταξύ των ποταμών Στρυμώνα και Νέστου ήτοι τους νομούς Δράμας και Καβάλας από το 1940 μέχρι το 1945. Με την συγκατάθεση των Γερμανών εις ανταπόδωση της ελεύθερης διέλευσής τους από το έδαφος της Βουλγαρίας. Μια κατοχή που άφησε χιλιάδες θύματα και πολλοί για να σώσουν τις ψυχές τους από τη μανία των Βουλγάρων έγιναν πρόσφυγες περνώντας σε Γερμανοκρατούμενα εδάφη, κυρίως στην περιοχή Θεσσαλονίκης.

 

5. Όσον αφορά το όνομα του Μ. Αλεξάνδρου αποδέχεσαι όλες τις εκδοχές, Αλβανικές, Τούρκικες, κ.λ.π.  πλην της Ελληνικής, ακόμα και ότι ήταν γιος Φαραώ της Αιγύπτου. Ξέρεις την παροιμία που λέμε εμείς οι Έλληνες;  «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρι». «Δηλαδή αφού δεν μπορούμε να τον κάνουμε δικό μας δεν θα είναι ούτε δικός σας». Για την εκδοχή του ονόματος του Φιλίππου δεν μας είπες, του Αντιγόνου, του Αλκέτα, κ.λ.π.

 

6. Με αρκετή δόση ειρωνείας λες σε άλλο σημείο ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν δοσίλογοι την εποχή των Περσικών πολέμων και συστρατεύτηκαν με τους Πέρσες εναντίον των Ελλήνων. Εγώ θα πω χωρίς την παραμικρή δόση ειρωνείας ότι οι Βούλγαροι ήταν δοσίλογοι και επέτρεψαν στους Γερμανούς κατά τον Β΄ Π. Π.  να τους καταλάβουν και να διέλθουν ανενόχλητοι προς την Ελλάδα.

 

7. Εδώ είμαστε. Αφού ξεκαθάρισες ότι τα Σκόπια δεν έχουν καμία σχέση με την Μακεδονία τώρα έρχεσαι στο ρεζουμέ της υπόθεσης. «Τον μεσαίωνα και γιά τρεις ολόκληρους αιώνες το μεγαλύτερο τμήμα της Μακεδονίας ανήκε στην Βουλγαρική αυτοκρατορία των τσάρων Κρούμου, Συμεών, Πέτρου, Σαμουήλ, Ασσάν και Καλογιάν. Οι κάτοικοι  ήσαν  στην πλειοψηφία τους Βούλγαροι». Και συνεχίζεις: «Ο αποκαλούμενος από τους Ελληνες Μακεδονικός αγώνας ήταν μία εμφύλια σύγκρουση μεταξύ Πατριαρχικών και Εξαρχικών Βουλγάρων που κατοικούσαν στην Οθωμανική Μακεδονία. Οι Πατριαρχικοί Βούλγαροι που αποκαλούντο Γκρεκομάνοι (Ελληνομανείς), επιθυμούσαν την ηγεμόνευση της εκκλησίας τους από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Οι  Εξαρχικοί Βούλγαροι ήθελαν ως αρχηγό της εκκλησίας τον Βούλγαρο Έξαρχο Κωνσταντινούπολης Ιωσήφ. Οι οπαδοί και των δύο παρατάξεων ήσαν Βουλγαρόφωνοι». «Στην φονική αυτή διαμάχη  έγινε εισαγωγή Ελλήνων μισθοφόρων συμμοριτών από την ορεινή Μάνη και την Κρήτη.  Οι ελληνικές συμμορίες εισέβαλαν στην Οθωμανική επικράτεια και προσπάθησαν με τρομοκρατικές πράξεις να αλλοιώσουν το εθνικό φρόνημα των  Βουλγάρων κύριο σύνθημα των οποίων ήταν “Θάνατος στους Γκρεκομάνους”». Επειδή λοιπόν για τρεις ολόκληρους αιώνες η Μακεδονία ανήκε στην αυτοκρατορία των Βουλγάρων, η Βουλγαρία απέκτησε ιδιοκτησιακά δικαιώματα; Επομένως και οι Τούρκοι που μας είχαν όλους (Έλληνες, Βούλγαρους, Αλβανούς, Σλαύους) σκλάβους για περισσότερα χρόνια έχουν κι αυτοί ιδιοκτησιακά δικαιώματα και στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία και σ’ όλα τα Βαλκάνια. Τότε κι εμείς οι Έλληνες που έχουμε παρουσία 3.000 χρόνων στη Μικρά Ασία έχουμε ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Με συγχωρείς αλλά αυτά που γράφεις δεν είναι λογικές συναρτήσεις. Χρειάζεσαι επειγόντως ψυχίατρο.

 

Αλήθεια δεν κάνεις κουβέντα για το πότε εμφανίστηκαν οι Βούλγαροι στην περιοχή. Ντρέπεσαι να πεις ότι εμφανίστηκαν την ίδια περίοδο με τους σκοπιανούς, δηλαδή τον 6ο μ.Χ. αιώνα;

 

Και κλείνοντας θα σου πω ότι θα μπορούσα να αντικρούσω σημείο προς σημείο όλα τα κείμενά σου, αλλά θεωρώ ότι είναι μάταιος κόπος και χαμένος χρόνος. Έχεις τις άρρωστες απόψεις σου και ξέρω ότι δεν πρόκειται να σου τις αλλάξω. Όπως θα πρέπει να ξέρεις κι εσύ ότι κι εμείς οι Έλληνες δεν πρόκειται να αλλάξουμε άποψη για την πατρίδα μας όσο κι αν προσπαθούν να το πετύχουν μισαλλόδοξα και φανατικά μυαλά σαν τα δικά σου.

10 Σχόλια to “ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ bulgarmak.org”

 1. Γ. Πολ. Says:

  Ο Αλέξανδρος εδήλωνε συνεχώς ότι είναι έλληνας. Άραγε αυτός δεν είχε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού; Ακόμα και το άλογό του είχε ελληνικό όνομα.

 2. Kitsos Says:

  Μήπως ξέρει κάποιος φίλος να μου πει ποιοί ήλθαν πρώτοι στην περιοχή
  των Βαλκανίων. Οι Σλάβοι ή οι Ρομά ;;;

 3. Πετρος Says:

  αφου τοσο πολυ κοβεται για την μαυρη ιστορια της ελλαδος κατα την δικη του αποψη γιατι δεν αναφερεται και την σταση των χωρων που στηριζει κατα των Ελληνων , επι Βυζαντιου , επι Τουρκοκρατιας και κατα την περιοδο των παγκοσμιων πολεμων . Και τελος επειδη πολυς λογος γινεται για την Ιστορια της Ελλαδος αν αφαιρεση απο το λεξιλογιο του τις Ελληνικες λεξεις ο κυριος αυτος και οι ομοιοι του θα γυρισουν παλι στις σπηλιες
  Δεν χρειαζεται τοσο μενος για ενα λαο που τοσα εχει προσφερει και τοσα εχει χασει

 4. Παναγιώτης Says:

  Καταπληκτικό άρθρο. Σας ευχαριστούμε θερμά γιατί εκφράζετε όλους τους Έλληνες. Μέσα από την καρδιά μου συγχαρητήρια.

 5. thomas Says:

  βουλγαροποντιοι υπαρχουν??????

 6. mavrokos Says:

  Αγαπητέ φίλε Thomas δεν ξέρω αν το ερώτημά σου είναι πραγματικό ή κάνεις πλάκα. Θα θεωρήσω ότι είναι πραγματικό και θα απαντήσω.
  Ως Πόντιοι προσδιορίζονται οι Έλληνες κάτοικοι του Πόντου. Ο Πόντος είναι η περιοχή που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της σημερινής Τουρκίας μεταξύ της χερσονήσου της Σινώπης έως τα σύνορα της Γεωργίας. Βρέχεται από τον Εύξεινο Πόντο και εκτείνεται προς νότο στα μεσόγεια μέχρι την Ευδοκιάδα, την Σεβάστεια και την Αρσίγγη.
  Οι Έλληνες κατοικούσαν στην περιοχή από τον 8ο π.Χ. αιώνα μέχρι το 1923 που έγινε ο ξεριζωμός τους και πήραν το δρόμο της προσφυγιάς προς τη μητέρα πατρίδα (ο κύριος όγκος) αλλά και άλλες χώρες.
  Σε αντίθεση με τους Τούρκους που εμφανίστηκαν και κατέλαβαν την περιοχή όλης της σημερινής Τουρκίας τον 10ο μ. Χ. αιώνα.
  Είναι δε Πόντιοι χωρίς κανέναν άλλο προσδιορισμό. Κάθε άλλη σύνθεση ονομασίας είναι ανούσια και ανόητη.

 7. Στράβων Αμασεύς Says:

  Έχω την αίσθηση ότι προσεγγίζετε το συγκεκριμένο άτομο από εσφαλμένη οπτική γωνία. Ο τύπος είναι καθαρή περίπτωση δολιοφθορέα προπαγανδιστή που εστιάζει ακριβώς στα αμφισβητούμενα στοιχεία της ιστορίας με κάποια στοιχεία αλήθειας και πολλά ψέματα.
  Ο σκοπός είναι αφενός να κλονίσει τα πιστεύω του αναγνώστη που φυσικά δεν έχει πάντα το κατάλληλο επίπεδο ιστορικών γνώσεων για αντικρούσει την προπαγάνδα και αφετέρου να προκαλέσει τις αντιδράσεις που θα οδηγήσουν σε περισσότερα «κλικ», περισσότερες αναφορές, περισσότερες αντιπαραθέσεις με απώτερο σκοπό την διαφήμιση της σελίδας του. Χτυπάει δηλαδή μέσα στα χαρακώματα για να διχάσει και να προκαλέσει.

  Γιατί ρίχνει βάρος στους πόντιους; Μα γιατί οι πόντιοι είναι ο συνδετικός κρίκος πάνω στον οποίο ανοικοδομήθηκε η Μακεδονία (το «Ελληνική» είναι περιττό). Οι πόντιοι αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της σύγχρονης βορείου Ελλάδος και είναι ο μεγάλος αντίπαλος κάθε ανθελληνικής προπαγάνδας.

  Όλα αυτά αν δεχθούμε ότι η ψυχοπαθολογία του τύπου (δεν γράφω το όνομα του, δεν τον διαφημίζω) είναι ανθελληνική επειδή είναι φιλοβουλγαρική ή κάτι άλλο. Αν όμως σκεφτούμε ότι ο τύπος είναι ακροαριστερός τότε μπορεί να μην δρα προς όφελος κάποιας άλλης χώρας αλλά εναντίων του Ελληνικού εθνικού κράτους ως εθνική δομή προκειμένου να προωθήσει τις αριστερές α-σύνορες ιδέες του. Η Ελλάδα είναι ο ισχυρότερος εθνικός κρίκος της περιοχής και είναι εμπόδιο για την επικράτηση τέτοιων αριστερών ιδεολογημάτων.

  Σε κάθε περίπτωση…αρκετά ασχοληθήκαμε. Δεν χρειάζεται να του κάνουμε την χάρη να γεμίσουμε με αναφορές στο όνομα του ή στην διεύθυνση της ιστοσελίδας του το διαδίκτυο. Η καλύτερη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αδιαφορία. Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο κάθε άρρωστος, ας γράφει ότι θέλει μέχρι να τον τσιμπίσουμε νομικά. Όλο και κάποιο νομικό σφάλμα θα κάνει.

 8. ψ Says:

  Φίλε, το όνομα Ρωξάνη είναι περσικό.

 9. mavrokos Says:

  Αγαπητέ ψ δεν διαφωνώ ότι το όνομα αυτό οι Έλληνες το έμαθαν από τους Πέρσες. αφού η Ρωξάνη υπήρξε η πρώτη σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Από τότε όμως μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται από τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Χρησιμοποιείται μήπως και από τους Σκοπιανούς;

 10. Χρήστος Says:

  Πλάκα πλάκα, ο βλαμένος (ο Στοϊδης) πουλάει! Εξεπλάγην ειλικρινά! Εγώ βλαμένο τον γνώρισα, βλαμένο τον ξέρω…. δεν είχα φανταστεί πως θ’ απασχολούσε τόσο!…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: